У липні 2016 р. ПАТ "Охтирський пивоварний завод" взяв участь в регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу якості продукції " 100 кращих товарів України". За результатами конкурсу вода питна "Охтирська" отримала диплом лауреата у номінації "Продовольчі товари", а пиво "Охтирське Світле" одержало диплом переможця у номінації "Продовольчі товари".

  Головною метою підприємства на даний час є зменшення собівартості продукції, і досягти цього можна, насамперед, за рахунок впровадження енергоефективних технологій. Після переходу на тверде паливо наступним завданням є зменшення використання електроенергії в процесі виробництва.

  У липні 2016 р. підприємство придбало два нових енергоефективних компресора європейського виробництва. За рахунок повної автоматизації роботи даного обладнання, завод знижує використання електроенергії.

Внаслідок введення ліцензування кількість малих торгових точок знизилась. На цьому фоні фірмові заклади частково є альтернативою традиційним каналам збуту продукції.

Успішним бізнес-проектом ПАТ "Охтирський пивоварний завод" є фірмова торгівля. Зараз власна мережа налічує три магазини в м. Охтирка які знаходяться за адресами: вул. Батюка, 23; вул. Незалежності, 36; вул. Армійська, 78. Два із трьох магазинів розміщуються в орендованих приміщеннях, проте на підприємстві слідкують за дотриманням фірмового стилю. В усіх трьох фірмових закладах, окрім власної продукції, продається гастрономічна та бакалейна група. Це дозволило значно підвищити продажі та залучити постійних покупців. Запрошуємо Вас відвідати фірмові магазини нашого підприємства.

В серпні 2014 р. постало питання зменшення споживання газу за рахунок економії чи за рахунок переходу на інші види палива. Було прийнято рішення, щодо розробки проекту встановлення парових котлів на альтернативному виді палива - щепі деревини. Вже в середині січня 2015 р.на підприємстві встановлені та введені в експлуатацію два твердопаливних котла - це дало змогу виробляти пар з деревини та значно зменшити витрати на виробництво теплоенергії.

 

Найважливішою технологічною ланкою у виробництві напоїв є водопідготовка. Так з метою збільшення продуктивної потужності та підвищення якості кінцевого продукту на ПАТ «Охтирський пивоварний завод» в грудні 2014 року був реалізований проект по встановленню нового обладнання для очищення від шкідливих мікроорганізмів, важких металів та пестицидів артезіанської води з власних свердловин Бучакського водоносного  горизонту глибиною 110 м.